Seattle ja jalkapalloa

Saavuin maanantaina 13.10. isäntäperheeseeni ja ehdin perjantaihin asti asettua kotona kunnes lähdettiin kohti Seattlea. Rachaelilla oli jalkapalloturnaus joten lähdettiin aamulla 9 aikoihin kotoa ajamaan. Napattiin myös pari joukkuelaista kyytiin, matkaa Seattleen on n. 2 tuntia. Sinne päästyä me kierreltiin vähän Downtownissa, käytiin syömässä fish&chips ja käytiin maailmanpyörässä josta katsottuna Seattle oli tosi kaunis.


Illalla kuuden aikoihin Rachaelilla oli peli joten me suunnattiin Snohomishiin, sinne on n. 30mailia Seattlesta mutta matkaan meni 1,5h liikenteen takia. Pelin jälkeen suunnattiin Auburniin Nikkin (host äidin) vanhempien luokse. Auburn on Seattlen eteläisellä puolella kun taas Snohomish pohjoisella, joten matkaan meni reilu tunti. Ennen isovanhemmille menemistä käytiin syömässä ravintolassa jonka nimeä en muista, ja söin kanasalaatin joka oli tosi hyvää. Jännä vaan, kun ne laittaa salaattiinkin pekonia. En kylläkään syönyt sitä koska en välitä pekonista. Mun, Nikkin ja Rachaelin lisäksi siellä isovanhemmilla yöpyi ekana yönä kaksi ja muina öinä neljä Rachaelin joukkuelaista. Voin sanoa että ei ollut kovin kivaa olla samassa talossa viiden 12-vuotiaan tytön kanssa... onneks mulla oli sentään oma makuuhuone jossa sain olla rauhassa. 



Nikkin vanhemmat oli todella mukavia. Niillä on itselläänkin ollut monia vaihto-oppilaita kun Nikki oli nuori. Lauantaina Rachaelilla oli peli samaan aikaan kuin perjantainakin, eli vasta 6pm. Päivällä me kuitenkin mentiin katsomaan jalkapallo-ottelua isolle areenalle, Seattle Sounders vs joku joukkue ilmeisesti Los Angelesista. Oli tosi jännä olla kattomassa peliä niin isolla areenalla, tunnelma oli huippu. Harmi vaan että meillä oli aika huonot paikat kun meidän edessä kaksi pitkää miestä seisoi koko pelin ajan niin oli vaikeuksia nähdä. Mutta Sounders voitti muistaakseni 5-0, oli tosi hyvä peli. 



Sunnuntaina peli oli aikaisemmin, muistaakseni 12pm aikoihin. Sen jälkeen käytiin ostoskeskuksessa mutta noh, enpä mä sieltä mitään hommannut kun niiden viiden 12-vuotiaan kanssa kiertely ei oo ihan sitä mitä mä haen. Rachaelin tiimi voitti kaikki aikaisemmat pelit joka meinasi että ne pelaisi vielä Maanantaina, joten jäätiin Auburniin vielä yhdeksi yöksi. Tiimi voitti koko turnauksen. Pelin jälkeen meillä oli tosi kiire lähtö kotia kohti, sillä mulla ja Nikkillä alkaisi harkat klo 5 ja kotiin ajoi n. 3h. Nikki on siis mun joukkueen valmentaja. Meillä on onneksi toinenkin valmentaja, joka pääsi aloittamaan harkat koska me oltiin kotona vasta viiden jälkeen ja oltiin alusta 50min myöhässä. Ne oli siis ensimmäiset jalkapalloharkat, alkoivat viikko ennen koulun alkua. Maanantain treenit ei ollut kovin rankat eikä me edes pelailtu koska ei ehditty. Ollaan jouduttu tää viikko pitämään treenit sisällä koska täällä on tosi savuista metsäpalojen takia eikä me sen takia saada olla ulkona. Se on siis ollut koko tän ajan kun oon ollut täällä, en oo kunnolla vieläkään nähnyt niitä kaikkia vuoria mitä täällä on. 


Harkat on ollut tosi rankkoja tähän mennessä. Meillä on siis 6krt/vko ja ne kestää 2,5h. Mut meillä on jo ensimmäinen peli vajaa 2vkon päästä joten on pakko harkata kunnolla. Nikki sano että ainakin ekat 3vko meillä on joka päivä harkat, kun koulu alkaa niin ne on heti koulun jälkeen (sunnuntaina ei saa pitää). Täällä koulun urheilu menee niin että on syksylajit, talvilajit ja kevätlajit. Pelaan jalkapalloa nyt syksyllä, talvella voin harrastaa koripalloa tai painia (todennäköisesti otan koripallon) ja keväällä tennis, ilmeisesti yleisurheilu ja joku kolmas vielä jota en nyt muista. Harkitsen tennistä, mutta en vielä oo ihan varma valinnoista.

Purkkaseinä Seattlessa. Pitkä katu jonka seinät näytti tältä. Oli ihan hienon näkönen mutta aika ällöttävä samalla. 

Mitään muuta ihmeellistä ei nyt ole tainnut tapahtua. Oon käynyt nyt muutaman kerran siellä koululla kun harkat on siellä ja mun hommia on kans pitäny selvittää siellä. On kyllä ihan super hieno, meidän koulun väri on viininpunainen ja tykkään siitä kyllä tosi paljon. Täällä kouluilla on siis joku tietty väri joka näkyy kaikkialla. Kirjaimellisesti. Kaapit on viininpunaiset, lattiat on koristeltu, urheiluvaatteet, jopa koulun seinistä osa on viininpunaisia. 









Kommentit

  1. Pikkuisen "pelailet" jalista😁😁😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ihan pikkusen.. ehkä jopa liikaakin 😅

      Poista
  2. Tsemppiä Viivi!!! Sulla on tosi mahtava vuosi edessä. Iskä taitaa odotella sitä ammattilaisopimusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Aivan varmasti tuleekin mahtava vuosi... Haha, eiköhän mun jalkapallon pelailut ole sitten tässä tämän jälkeen että ei taida sitä ammattilaissopimusta nyt tulla.. 😂

      Poista

Lähetä kommentti